2019.01.18.

Könyvelői Praktikum
A legátfogóbb és leggyorsabb online elérhető tudástár ahhoz, hogy Ön is tökéletes könyvelő legyen! Folyamatosan frissített szakmai anyagok, iratminták, nyomtatványok.

Családtámogatás igénybe vétele Magyarországon uniós biztosítási jogviszony megléte esetén
Jogosult-e Magyarországon CSED, GYED-re és GYES-re az a kismama, aki az unión belül, Ausztriában teljesítette a 365 nap biztosítási időt, de azt tervezi a család, hogy a gyermeket Magyarországon fog megszületni, és itt élnek a továbbiakban. Amennyiben jogosult itthon igénybe venni ezt a juttatást, akkor mi lesz ezen juttatások számítási alapja. Az anya rendelkezik Magyarországon állandó lakóhellyel.

Utólagos áfa korrekció alanyi mentesség választása esetén
Egyéni vállalkozó 2019.01.01-től alanyi mentességet választott. 2017.12.22-én beszerzett tárgyi eszköz után levonta az áfa-t (nettó 150 eFt áfa 41eFt). 2018 évben további tárgyi eszköz beszerzések történtek. Áfa tv. 135. § alapján kiszámolt különbözetet évente kell bevallani vagy most a 2018 év záró áfa bevallásában?

Államkötvény vásárlásának feltétele
Gazdasági társaság államkötvényt tervez vásárolni. A vásárláshoz kapcsolódóan van-e bármilyen bejelentési kötelezettsége a társaságnak illetve van-e egyéb feltétel, aminek megfelelése esetén valósítható csak meg a vásárlás?

2019.01.18.

NAV-hírek
Ez a hírcsatorna összesítve tartalmazza valamennyi magyar nyelvű RSS-csatorna - kivéve a régiós csatornák - információját

19P90
Bevallás a pénzügyi szervezetek, valamint a forgalmazók és befektetési alapok különadójáról

1991
Bevallás a távközlési szolgáltatást nyújtók távközlési adójáról 

19TFEJLH
Bevallás a turizmusfejlesztési hozzájárulásról