2018.08.17.

Könyvelői Praktikum
A legátfogóbb és leggyorsabb online elérhető tudástár ahhoz, hogy Ön is tökéletes könyvelő legyen! Folyamatosan frissített szakmai anyagok, iratminták, nyomtatványok.

Tájékoztató a magánszemélyek különadójának megszűnéséről
Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról és a bevándorlási különadóról szóló 2018. évi XLI. törvény (Módtv.) a kihirdetését követő naptól, 2018. július 26-ától hatályon kívül helyezte az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló 2010. évi XC. törvény (Egptv.) 8-12/F. §-ában foglalt rendelkezéseket, vagyis megszűnik a magánszemélyek 75 százalékos mértékű különadója. A 2018.01.01-től megszerzett jövedelmekre sem kell alkalmazni.

A 8+1 legfontosabb dolog, amit érdemes tudni az online pénztárgép üzemeltetéssel kapcsolatban
Legfontosabb tudnivalók, amelyek ismerete segíti az online pénztárgépet használókat: Az értékesítésről mindig bizonylatot kell kiállítani, nyugtát vagy számlát. Minden más pénzmozgásról is bizonylatot kell kiállítani. A pénztárgép AP számát jól látható helyre ki kell írni. A pénztárgépnaplónak mindig a helyszínen kell lennie. Az adatkapcsolat fenntartásáról gondoskodni kell. Az éves felülvizsgálat elvégeztetése kötelező. Mulasztási bírságot és üzletbezárást is kockáztat a szabályszegő.

Tájékoztató a "B" kategóriás járművezetői engedély megszerzéséhez igényelhető állami támogatás adómentességére vonatkozó új szabályról
2018. július 1-jétől adómentes a közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjából a jogszabály alapján visszatérített összeg. A támogatás iránti kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál (NYUFIG) lehet benyújtani az e célra rendszeresített formanyomtatványon vagy elektronikus űrlapon a közlekedési alapismeretek vizsga sikeres letétele napjától számított egy éves jogvesztő határidőn belül.

2018.08.17.

NAV-hírek
Ez a hírcsatorna összesítve tartalmazza valamennyi magyar nyelvű RSS-csatorna - kivéve a régiós csatornák - információját.

Tájékoztató a megváltozott munkaképességű vállalkozók után érvényesíthető szociális hozzájárulási adókedvezmény változásáról

Vámhatósági engedéllyel rendelkező nemzeti dohányboltok listája

NAV_DK04
Jogorvoslati kérelem dohánytermék-kiskereskedelmi ügyekben