2018.10.15.

Könyvelői Praktikum
A legátfogóbb és leggyorsabb online elérhető tudástár ahhoz, hogy Ön is tökéletes könyvelő legyen! Folyamatosan frissített szakmai anyagok, iratminták, nyomtatványok.

Az AB megsemmisítette a cégek kényszertörlése esetén a tisztségviselők, tagok eltiltásra vonatkozó törvényi rendelkezést
Az Alkotmánybíróság ez év december 31-i hatállyal megsemmisítette azt a törvényi rendelkezést, hogy ha egy céget kényszertörlési eljárásban törölnek a cégjegyzékből, akkor eltiltják azt, aki az eljárás megindításakor vagy az azt megelőző évben vezető tisztségviselő vagy tag volt, hogy gazdasági társaság korlátlanul felelős tagjává, egyéni cég tagjává legyen, továbbá nem lehet cég vezető tisztségviselője.

Az Agrárkamara kezdeményezte az illegális kutak bírságmentes engedélyeztetési időszakának meghosszabbítását
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezte az illegálisan kialakított kutak bírságmentes engedélyeztetési időszakának meghosszabbítását 2020 végéig. A hatályos szabályozás szerint az ilyen kutak fennmaradását csak 2018. december 31-ig lehet bírságmentesen engedélyeztetni. A javaslatról a napokban tárgyal a kormány.

A kormány nem ért egyet vele, és nem fogja támogatni az Unió általános áfa-csökkentési javaslatát
A magyar kormány álláspontja szerint a hazai adócsökkentések fedezetét vonná el az Európai Parlament által a napokban elfogadott javaslat, amely 25 százalékban maximálná az általános forgalmi adó normál kulcsát az Unió egész területén. Szerintük azért van idehaza magasabb áfa, hogy a lehető legkisebbre csökkenhessen az szja és a cégek adója, és hogy támogatni lehessen a családokat és a munkahelyteremtést.

2018.10.15.

NAV-hírek
Ez a hírcsatorna összesítve tartalmazza valamennyi magyar nyelvű RSS-csatorna - kivéve a régiós csatornák - információját.

Újra csalók élnek vissza a NAV nevével
Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, hamis elektronikus levélben – adó-visszatérítésre hivatkozva – próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni.

Vámhatósági engedéllyel rendelkező nemzeti dohányboltok listája

NAV_J33
Jövedéki kiskereskedő és bérfőzető bejelentése